Forum rowerowe - Najlepsze w sieci forum o rowerach

Rowery, sprzęt, akcesoria rowerowe - wszystko o rowerach, kolarstwie mtb, szosowym, wyczynowym i amatorskim. Rzetelne porady, informacje i dyskusje. Najświeższe informacje ze świata rowerów. Zapowiedzi imprez i maratonów rowerowych.
Teraz jest 05.07.2015, 06:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16.05.2007, 14:32 
Offline
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02.06.2006, 12:22
Posty: 62
Lokalizacja: z Gdańska
Kupiłem licznik w Realu "Profex" za 35zl bez przedodwoy..

nie wiem czemu ale licznik nie łapie na sensorze :/ mial ktos podobny problem?

sam licznik dziala , rozmiar usatwion standardwoy 21cos tam.
koło mam 26x1,9


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2007, 14:44 
Offline
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15.05.2007, 22:21
Posty: 162
Lokalizacja: SZCZECIN
Sprawdź czy odległość sensora od magnesu na szprysze wynosi ok 5mm. Tak przynajmniej jest w sigmach,że nie łapie kiedy ta odległość jest większa.
No i podstawka musi mniej więcej "widzieć" sensor na widelcu. Powinno być opisane w instrukcji.

No i sprawdź miernikiem baterie w sensorze i podstawce ;) Ja u siebie często wymieniam co jakieś 1000 km.

BTW: kto kupuje licznik w realu?

W realu to ogórki możesz kupić :lol:

_________________
AX01-SLD-U+TAGAN 600WU35|EVGA650iUltra|C2D E6850@3,0GHz|4X1GBRAM|MSI8800GTS OC 512MB|X-FI|DVD RW LG H12L+LITEON|
"Jestem Polakiem, więc mam obowiązki polskie:są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam,im wyższy przedstawiam typ człowieka"


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2007, 14:47 
Offline
Moderator
Moderator

Dołączył(a): 26.03.2006, 23:38
Posty: 1595
Lokalizacja: Szczecin
A ustawiłeś odpowiednią odległość między magnesem a czujnikiem ? Powinno być mniej niż 5mm.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2007, 17:27 
Offline
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02.06.2006, 12:22
Posty: 62
Lokalizacja: z Gdańska
no byc moze chodzi tu o baterie.

btw. bez porblemu moge zareklamowac?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16.05.2007, 21:00 
Offline
Dyskutant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19.01.2007, 00:02
Posty: 495
Lokalizacja: Złotniki k.Poznania
Wolf napisał(a):
Kupiłem licznik w Realu "Profex" za 35zl bez przedodwoy..

nie wiem czemu ale licznik nie łapie na sensorze :/ mial ktos podobny problem?


Bez obrazy, ale czego można się spodziewać od licznika bezprzewodowego za 35zł :?: :!: :bash:

Wolf napisał(a):
btw. bez porblemu moge zareklamowac?


Spróbować nie zaszkodzi


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 17.05.2007, 00:20 
Offline
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02.06.2006, 12:22
Posty: 62
Lokalizacja: z Gdańska
za 40zl sa dobre;p moj kumpel ma juz rok ;p a co do reklamacji udalo sie:P chyba.. bo ma sie zglosci za 14 dni :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL