Rowery
Najważniejsze elementy, które napędzają rower - przerzutki, manetki, łańcuchy, kasety, korby, suporty itd.

Post 01.05.2007, 14:58

Witam
Chciałbym kupic sobie przerzutki do 50 zł...( rower do jazdy ) przerzutki do MTB
i mam problem jakie przerzutki wybrac
Czy Shimano Acera
http://allegro.pl/item187596051_supe...promocja_.html
Shimano Altus
http://allegro.pl/item189201482_supe...re_cenie_.html
Czy moze SRAM 5.0
http://allegro.pl/item186968828_sram...cych_wawa.html

które z nich sa najlepsze?? a moze polecicie jakies inne i lepsze od tych??
cena do 50 zł
z góry bardzo dziekuje
pozdrawiam
Nowicjusz
  • Posty: 5
  • Dołączył(a): 01.05.2007, 14:53

Rowery
Forum rowerowe

Post 01.05.2007, 15:04

Z tych 3 wziąłbym srama 5.0, tylko że do niego musisz mieć również manetki srama.
Jeżeli shimano to do 50zł model Acera
Moderator
Moderator
  • Posty: 1595
  • Dołączył(a): 26.03.2006, 23:38
  • Lokalizacja: Szczecin

Post 01.05.2007, 15:06

aha czyli brac acera....wiec alrus nie jest dobra przerzutka ..??
Nowicjusz
  • Posty: 5
  • Dołączył(a): 01.05.2007, 14:53

Post 01.05.2007, 15:09

Altus to model niżej niż Acera.

http://allegro.pl/item191082590__nowa_a ... eraz_.html

Tutaj masz Acere w cenie Altusa.
Moderator
Moderator
  • Posty: 1595
  • Dołączył(a): 26.03.2006, 23:38
  • Lokalizacja: Szczecin

Post 01.05.2007, 15:11

http://www.rowerowy.com/naped/przerzutki_t/sram30.html
jak srama to wg mnie lepiej ta niz stara 5.0
100km tygodniowo nieprzerwanie caly rok
Początkujący
  • Posty: 124
  • Dołączył(a): 23.01.2007, 16:39
  • Lokalizacja: Poznań

Post 01.05.2007, 15:18

ok dizeki chłopaki za wypowiedzi.
mam jeszcze takie pytania :
ja dobrze ustawic przerzutke?? bo np jak miałem na jednym trybie, to przy pedalowaniu tak jak by chciała sie przerzucic. ale jeszcze zostaje na tym trybie...
wiec jak dobrze jest wyreguloac przerzutke??
Nowicjusz
  • Posty: 5
  • Dołączył(a): 01.05.2007, 14:53

Post 01.05.2007, 15:56

jak nie masz wprawy to proponuje obrocic rower i przy przezutce masz bebenek, delikatnie nim przekrec powinno poskutkowac
Gość

Post 01.05.2007, 17:21

aha ok
A jak przy starym rowerze mialem przerzutki shimano altus, to bedą pasowac shimano acera??
Nowicjusz
  • Posty: 5
  • Dołączył(a): 01.05.2007, 14:53

Post 01.05.2007, 19:49

Tak, będą pasować.
Moderator
Moderator
  • Posty: 1595
  • Dołączył(a): 26.03.2006, 23:38
  • Lokalizacja: Szczecin

Post 01.05.2007, 20:43

aha ok dizękuje bardzo :) za informacje :)

pozdrawiam
Nowicjusz
  • Posty: 5
  • Dołączył(a): 01.05.2007, 14:53

Rowery
Forum rowerowe


Powrót do Napęd rowerowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości