Jakie przerzutki??

Najważniejsze elementy, które napędzają rower - przerzutki, manetki, łańcuchy, kasety, korby, suporty itd.

Jakie przerzutki??

Postprzez Edzio555 » 01.05.2007, 14:58

Witam
Chciałbym kupic sobie przerzutki do 50 zł...( rower do jazdy ) przerzutki do MTB
i mam problem jakie przerzutki wybrac
Czy Shimano Acera
http://allegro.pl/item187596051_supe...promocja_.html
Shimano Altus
http://allegro.pl/item189201482_supe...re_cenie_.html
Czy moze SRAM 5.0
http://allegro.pl/item186968828_sram...cych_wawa.html

które z nich sa najlepsze?? a moze polecicie jakies inne i lepsze od tych??
cena do 50 zł
z góry bardzo dziekuje
pozdrawiam
Edzio555
Nowicjusz
 
Posty: 5
Dołączył(a): 01.05.2007, 14:53

Postprzez Thomash » 01.05.2007, 15:04

Z tych 3 wziąłbym srama 5.0, tylko że do niego musisz mieć również manetki srama.
Jeżeli shimano to do 50zł model Acera
Thomash
Moderator
Moderator
 
Posty: 1595
Dołączył(a): 26.03.2006, 23:38
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez Edzio555 » 01.05.2007, 15:06

aha czyli brac acera....wiec alrus nie jest dobra przerzutka ..??
Edzio555
Nowicjusz
 
Posty: 5
Dołączył(a): 01.05.2007, 14:53

Postprzez Thomash » 01.05.2007, 15:09

Altus to model niżej niż Acera.

http://allegro.pl/item191082590__nowa_a ... eraz_.html

Tutaj masz Acere w cenie Altusa.
Thomash
Moderator
Moderator
 
Posty: 1595
Dołączył(a): 26.03.2006, 23:38
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez Gekon » 01.05.2007, 15:11

http://www.rowerowy.com/naped/przerzutki_t/sram30.html
jak srama to wg mnie lepiej ta niz stara 5.0
100km tygodniowo nieprzerwanie caly rok
Avatar użytkownika
Gekon
Początkujący
 
Posty: 124
Dołączył(a): 23.01.2007, 16:39
Lokalizacja: Poznań

Postprzez Edzio555 » 01.05.2007, 15:18

ok dizeki chłopaki za wypowiedzi.
mam jeszcze takie pytania :
ja dobrze ustawic przerzutke?? bo np jak miałem na jednym trybie, to przy pedalowaniu tak jak by chciała sie przerzucic. ale jeszcze zostaje na tym trybie...
wiec jak dobrze jest wyreguloac przerzutke??
Edzio555
Nowicjusz
 
Posty: 5
Dołączył(a): 01.05.2007, 14:53

Postprzez Gość » 01.05.2007, 15:56

jak nie masz wprawy to proponuje obrocic rower i przy przezutce masz bebenek, delikatnie nim przekrec powinno poskutkowac
Gość
 

Postprzez Edzio555 » 01.05.2007, 17:21

aha ok
A jak przy starym rowerze mialem przerzutki shimano altus, to bedą pasowac shimano acera??
Edzio555
Nowicjusz
 
Posty: 5
Dołączył(a): 01.05.2007, 14:53

Postprzez Thomash » 01.05.2007, 19:49

Tak, będą pasować.
Thomash
Moderator
Moderator
 
Posty: 1595
Dołączył(a): 26.03.2006, 23:38
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez Edzio555 » 01.05.2007, 20:43

aha ok dizękuje bardzo :) za informacje :)

pozdrawiam
Edzio555
Nowicjusz
 
Posty: 5
Dołączył(a): 01.05.2007, 14:53


Powrót do Napęd rowerowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości